top of page

MIT INDIEN 

''Mit Indien er en fortælling om en flok kammerater på motorcykeltur i det nordlige Indien – forfatterens rødder. Med humor, glimt i øjet og masser af billeder bliver vi taget med på turen i landet med de store kontraster. Bogen præsenterer også faktaviden om bl. a. religion, historie, kultur, forurening, trafik, motorcykler og meget andet.''

REJSEN

Bogen præsenterer også faktaviden om bl. a. religion, historie, kultur, forurening, trafik, motorcykler og meget andet. Det føles oplagt og helt ligetil at arrangere en rejse på to uger for sig selv og sine venner i forældrenes hjemegn i det nordvestlige hjørne af Indien. Planen er forførende enkel. 

Gurpaul Singh Rehal skal bare på eventyr og køre en malerisk tur på mytiske Royal Enfield-motorcykler med en håndfuld danske kammerater, som han vil vise den del af Indien, hvor hans forældre stammer fra. Men han bliver hurtigt klogere.

UDFORDRINGERNE

Udfordringerne kommer til at handle om andet og meget mere end snoede bjergveje med forræderiske huller. Gurpauls forældre stammer fra Indien. Han selv er født i Danmark og vokser op i Rødovre. For Gurpaul bliver motorcykelturen til en rejse tilbage til sine indiske rødder, en opdagelsesrejse ind i den indiske kultur og betydningen af kastesystemet, som han er vokset op med som en konstant irriterende udfordring i sin ellers danske hverdag. Gurpaul opdager hurtigt, at han har et langt mere kompliceret og fordomsfuldt forhold til sine forældres hjemland, end han havde erkendt inden rejsen, og fordommene bekræftes fra første øjeblik. Men som så ofte imødegår virkeligheden fordommene på uventede måder.

Bogen 

Mit Indien vil stå til rådighed som undervisningsmateriale, som inspirationskilde, til foredrag eller anden relevant brug. Kontakt for yderligere information.  

bottom of page